Wil je NOG SNELLER verlost worden van die lastige rouwvliegjes in je kamerplanten?
Wat werkt echt tegen rouwvliegjes?
Het Combi-pakket Rouwvliegjes samengesteld uit Stenema – aaltjes en de prachtige en efficiënte gele Fixsum kleefplaatjes zorgt ervoor.
Dat zijn 2 vliegen in 1 klap.
Wanneer jouw leuke kamerplanten geteisterd worden door rouwvliegjes, loop je het risico dat ze verzwakken en misschien zelfs sterven. Het is belangrijk hier snel iets aan te doen, voordat je te laat bent.
- Fixsum vangt de volwassen varenrouwmug weg, zodat ze geen nieuwe eitjes kunnen leggen.
- Stenema aaltjes zorgen ervoor dat de larven van rouwvliegjes op een natuurlijke manier worden gedood. Even oplossen in water, verspreiden in de potgrond, en de wortels van jouw stekjes, kamerplanten of zaailingen zijn weer beschermd!
Snel en doeltreffend rouwvliegjes bestrijden
- Sneller resultaat
- Pakt volwassen rouwvliegjes en larven samen aan
- Aaltjes zijn 100% natuurlijk
- Effectieve manier om rouwvliegjes te bestrijden
- Geen chemische middelen meer nodig
- Makkelijk te gebruiken
- Inclusief handleiding met meer uitleg
Waarom kiezen voor een combinatie pakket tegen rouwvliegjes?
Combineer 2 sterke producten, namelijk aaltjes + gele plakstrips om nog sneller van potgrondvliegjes verlost te zijn.
-
Stenema (Steinernema Feltiae) aaltjes
Voeg ze aan je potgrond toe om je stekjes en planten tegen larven van rouwvliegjes te beschermen. Deze aaltjes zijn microscopisch kleine rondwormen die je met het blote oog niet kunt zien. Ze vormen een belangrijk onderdeel van de hoeveelheid micro-organismen in een bodem. Doordat deze aaltjes de larven van rouwvliegjes bestrijden, kunnen ze jouw planten beschermen en hoef je niet bang te zijn dat je stekjes of plantjes afsterven.
-
Fixsum gele vangplaten
Deze gele plakstrips met lieveheersbeestjesontwerp trekken door hun gele kleur de volwassen rouwvliegjes aan. Ze blijven kleven en kunnen geen nieuwe eitjes meer leggen. Op die manier ben je op heel korte tijd van je plaag verlost. Ook al is de gele kleur niet zo mooi, het is nog steeds de enige kleur waar ze naartoe vliegen. Laat je niet vangen door bijvoorbeeld voor mooiere groene kleefplaatjes te kiezen. Groen is onzichtbaar voor de rouwvliegjes. De leuke vorm van de Fixsum is zeker een pluspunt.
- Los de aaltjes eerst op in water en roer dit vervolgens goed om.
- Vul aan met extra water, zodat je al je planten volledig kunt begieten.
- Giet het water op de potgrond en houd de grond vochtig voor twee tot vier weken.
- Hoe snel de aaltjes hun werk doen, hangt af van de grootte van de plaag.
- Verwijder de beschermende witte folie.
- Duw het plaatje in de potgrond.
- Laat het staan tot het volledig bedekt is met gevangen rouwvliegjes.
Welk gif tegen rouwvliegjes?
Je planten behandel je best zonder chemische middelen
Natuurlijke bestrijding zoals de combinatie van aaltjes en gele vangplaatjes is niet ongezond voor je kinderen, je plant of voor je huisdieren !
Om je planten te beschermen, hoef je dus geen chemische middelen te gebruiken. Naast dat dit niet goed is voor het milieu, zorgen chemische middelen ook voor veel stank en residuen. En dat terwijl jouw plantjes juist voor natuurlijke geuren en sfeer moeten zorgen! Door larven met aaltjes te bestrijden, heb je hier geen last van. Dit is namelijk een natuurlijke methode. Fixsum lijmplaatjes vangen ook meteen de zwarte vliegjes weg, dus dat zijn 2 vliegen in 1 klap.
Zowel preventief als curatief te gebruiken
Gebruik de Fixsum om te controleren of er rouwvliegjes aanwezig zijn. Je kan een beginnende plaag zo meteen de kiem in smoren.
Aaltjes kun je niet alleen curatief gebruiken, waarbij je ze toepast op planten die al door rouwvliegjes worden aangetast, maar ook preventief, zodat je jouw kamerplanten extra bescherming biedt. Stenema 10m² bevat 5 miljoen aaltjes en is geschikt voor ongeveer 25 kamerplanten. Overdoseren is niet mogelijk.
Hoe gebruik je het rouwvliegjes bestrijdingspakket?
STAP 1: Je planten met aaltjes beschermen is heel eenvoudig.
STAP 2: Na het begieten met aaltjes, plaats je een Fixsum vangplaatje in de potgrond.